Debelost in presnova

Debelost in presnova

Debelost je zdravstveno stanje, pri katerem je presežek telesne maščobe tolikšen, da lahko slabo vpliva na zdravje. To vodi do znižanja pričakovane življenjske dobe in povečanjatežav z zdravjem.

Presnovni sindrom je skupek dejavnikov, ki povečujejo tveganje za pojav bolezni srca in ožilja in/ali sladkorno bolezen. Navzven se kaže kot (trebušna) debelost, ki jo spremljajo zvišan krvni tlak in povečane vrednosti holesterola, trigliceridov in krvnega sladkorja.

Sprememba načina življenja je najprimernejša pot za zdravljenje presnovnega sindroma, vendar je začetek te poti izjemno težek. V Zdravilišču Radenci smo oblikovali inovativen program za naravni način zdravljenja metabolnega sindroma, ki vam bo pomagal narediti prvi korak.

Velik problem pri bolnikih s sladkorno boleznijo je debelost. Ta je povezana s srčno-žilnimi in možgansko-žilnimi boleznimi, ki resno ogrožajo življenje.

Terapevtski pristopi pri bolnikih s prekomerno telesno težo, vse bolj temeljijo na vsestranskem programu spreminjanja življenjskih navad, kar je še posebej pomembno za bolnike s sladkorno boleznijo, saj je znano, da hujšajo počasneje kot tisti, ki nimajo diabetesa.

Zdravstveni programi

Programi za dobro počutje in samoplačniški paketi

Samoplačniški programi in paketi

Strokovnjak za področje

Andrej Vugrinec

Andrej Vugrinec

dr.med., spec. int. med., spec. kardiologije in vaskularne medicine
strokovni vodja v Zdravilišču Radenci