Subspecialistična ambulanta za glavobol

V subspecialistični ambulanti za glavobol nudimo usmerjeno obravnavo glavobolov, zlasti migrene, nevralgij, avtonomnih cefalalgij ter drugih vrst glavobolov in obraznih bolečin.

Pred prvim obiskom bolniki vsaj štiri tedne izpolnjujejo dnevnik glavobolov, kamor vpisujejo karakteristike, frekvenco in jakost glavobola. Poleg tega vpisujejo uporabo analgetikov (koliko, katerih). Izpolnijo vprašalnike o splošnem zdravstvenem stanju, vpliv glavobola na delo, družino in socialno življenje in o poprejšnjem zdravljenju glavobola.

Pri vsakem bolniku nevrolog opravi pregled in po potrebi predvidi dodatne preiskave za izključitev morebitnega sekundarnega glavobola. Po postavitvi diagnoze in identifikaciji morebitnih sprožilcev glavobola sestavi načrt akutnega in profilaktičnega zdravljenja, po potrebi bolj invazivnega zdravljenja ali nefarmakološkega zdravljenja. Načrt prilagodi posameznemu bolniku. Bolnik prejme pisni material o vseh postopkih v zvezi z obravnavo. Odvisno od potreb nevrolog bolnika napoti na obravnavo k fizioterapevtu, psihologu in/ali medicinski sestri. Običajno se kontrolne preglede svetuje v 4 mesečnih intervalih, kjer se pregleda dnevnik in oceni napredek ter po potrebi spremeni strategijo zdravljenja. Ko je stanje stabilno, se obravnava zaključi, bolnik se vrne k svojemu izbranemu zdravniku z vsemi ustreznimi navodili o nadaljevanju zdravljenja in z načrtom v primeru ponovitve težav.


CENIK

STORITEV CENA
Prvi pregled pri subspecialistu nevrologu z edukacijo 120 €
Ponovni pregled pri subspecialistu nevrologu 60 €
Posvet pri subspecialistu nevrologu 60 €
Blokada okcipitalnega živca 50 €
Infiltracija prožilnih točk 60 €
Zdravljenje kronične migrene z botulinom (Botox) 450 €

*Cene so v € in veljajo s 1.3.2023. Cena vključuje DDV v skladu z zakonom. Pridržujemo si pravico do spremembe cen.