Program rehabilitacije pri boleznih kože

Nežnost terapije s črno termomineralno vodo in moč ultravijolične fototerapije predstavljata eno od boljših kombinacij za zdravljenje luskavice, ki je za pacienta varna, učinkovita in prijetna.

Koža je največji telesni organ. Je zunanja plast, ki loči telo od okolice. Sodeluje pri nadzoru telesne temperature, preprečuje izgubo tekočine, varuje pred strupenimi in infekcijskimi dejavniki in je obenem periferni steber imunskega sistema. Poznamo več kot 2000 bolezni kože, od manjših kozmetičnih težav do akutnih in kroničnih bolezni, ki so lahko neestetske, srbeče, boleče, nekatere pa tudi usodne. Kožne bolezni povzročajo tudi psihološke,socialne in finančne posledice za bolnike, njihove družine in družbo. Kronične in neozdravljive kožne bolezni, kot sta luskavica in ekcem, so povezane s fizičnim neugodjem in slabšo kakovostjo življenja.

Nežnost terapije s črno termo-mineralno vodo in moč ultravijolične fototerapije sta dve izmed najboljših možnosti za zdravljenje luskavice, saj sta za pacienta varni, učinkoviti in prijetni. Zdravljenje v Termah 3000- Moravskih Toplicah zaokrožimo z izobraževanjem in svetovanjem o prehrani ter spremembi življenjskega sloga.

Naši zdravniki priporočajo

Vpliv črne termo-mineralne vode na kožo, prizadeto od luskavice, deluje s tremi mehanizmi, in sicer preko toplote, soli in visoke vsebnost mineralov. Bolniki se kopajo v termo-mineralni vodi, nato pa predpisujemo selektivno ultravijolično fototerapijo. Temu sledi še nega kože z nevtralnimi negovalnimi kremami. Čeprav pacienti pozitivne učinke terapij občutijo že po nekaj dneh, priporočamo zdravljenje v trajanju 14 dni.

Ranko Mudrinić, dr.med.
spec. fiz. med. in rehabilitacije

Zdravljenje luskavice

Zdravljenje luskavice

Terapija s črno termo-mineralno vodo in ultravijolično fototerapijo.

Terme 3000 – Moravske Toplice

Programi zdravljenja in rehabilitacije

Programi se izvajajo v centrih