Program rehabilitacije pri boleznih srca in ožilja

Program vsebuje kombinacijo blagodejnega vpliva naravnih zdravilnih dejavnikov, telesne vadbe, zdrave prehrane in izobraževalnih dejavnosti, ki potekajo pod budnim očesom strokovnjakov in z uporabo najsodobnejše opreme.

Izraz srčno-žilne bolezni je splošen termin, ki zajema različne bolezni, motnje in stanja, ki prizadenejo srce in krvne žile. Te bolezni so vodilni vzrok obolevnosti in smrtnosti v razvitem svetu, kar zdravstvenim sistemom povzroča velike stroške.

Zdravljenje in rehabilitacija pri srčno-žilnih bolezni v zadnjih letih doživljata velik razvoj. Hitro ukrepanje ob pojavu srčno-žilnih dogodkov, zdravljenje z zdavili ter zgodnejša in intenzivnejša rehabilitacija dajo odlične rezultate, izboljšajo kakovost življenja bolnikov in jim omogočijo vzpostavitev telesnega, duševnega in socialnega ravnovesja.

Zavedati se moramo, da rehabilitacija srčnožilnih bolnikov poteka vse življenje. Kombinacija blagodejnega vpliva naravnih zdravilnih dejavnikov, telesne vadbe, zdravega življenjskega sloga (brez škodljivih razvad) in izobraževalnih aktivnosti, ki potekajo pod budnim očesom strokovnjakov in z uporabo najsodobnejše opreme, omogoča bolniku kakovostno vračanje v aktivno življenje. V Zdravilišču Radenci bolnikom ponujamo tako osnovno rehabilitacijo po srčno-žilnem dogodku (infarktu ali operaciji srca) kot tudi obnovitveni program, ki zmanjšuje možnost ponovnih koronarnih zapletov ali poslabšanja srčno-žilne bolezni, spodbuja zdrav način življenja in krepi zdravje.

Naši zdravniki priporočajo

»Če imate težave s srcem ali ožiljem, vam bomo v zdravilišču Radenci izboljšali zdravje in povrnili dobro počutje. V zdravilišču, znanem po izjemnih naravnih zdravilnih dejavnikih vas pričakuje ekipa zdravnikov specialistov, medicinskih sester, fizioterapevtov in maserjev, opremljena z vrhunskimi aparaturami. Dobrodošli!«

Andrej Vugrinec, dr.med.
specialist interne medicine, specialist kardiologije in vaskularne medicine
strokovni vodja v Zdravilišču Radenci

Rehabilitacija pri boleznih srca

Rehabilitacija pri boleznih srca

V Zdravilišču Radenci vam izboljšamo zdravje in vrnemo dobro počutje.

Zdravilišče Radenci
Mali zdraviliški program

Mali zdraviliški program

Mali zdraviliški program

Zdravilišče Radenci
Veliki zdraviliški program

Veliki zdraviliški program

Veliki zdraviliški program

Zdravilišče Radenci
Razširjeni zdraviliški program

Razširjeni zdraviliški program

Razširjeni zdraviliški program

Zdravilišče Radenci

Programi zdravljenja in rehabilitacije

Programi se izvajajo v centrih